Dit zei Wilders

„Laat één ding helder zijn, mijnheer Cohen. Zo ongeveer alles is geoorloofd om u in de oppositie te houden.” (april 2011)

„Mensen zullen alleen tegen de islam kunnen vechten als ze zich kunnen verenigen rond een vlag waarmee ze zich identificeren. Die vlag kan alleen de vlag van onze natie zijn. [...] Daarom staan multiculturalisten vijandig tegenover de natiestaat, en proberen die te vernietigen.” (maart 2011)

„Wij zijn geen multiculturalisten, wij zijn patriotten. En omdat we patriotten zijn, zijn we bereid te vechten voor onze vrijheid.” (maart 2011)

„Tijd voor de grote schoonmaak van onze straten. Als onze nieuwe Nederlanders zo graag hun liefde voor die zevende-eeuwse woestijnideologie willen tonen, doe het maar lekker in een islamitisch land, maar niet in ons land.” (september 2009)

„Je kan intolerantie alleen met intolerantie beantwoorden, het is niet anders. Dat is misschien niet prettig, niet politiek correct. Maar als je niet wilt dat je zelf wordt opgegeten, zal je toch de ander moeten opeten.” (mei 2008)

„De eerste islamitische invasie werd na de verovering van Spanje, Portugal en het zuiden van Frankrijk in het jaar 732 gestopt bij Poitiers en de tweede invasiepoging door de Ottomaanse Turken werd voor de poorten van Wenen gekeerd toen ze daar in 1683 gelukkig de pan in werden gehakt. [...] De PVV zal zich met man en macht verzetten tegen deze derde islamitische invasiepoging.” (februari 2007)