Bondscoach kiest Westra en Clement voor tijdrit

Clement en Westra gaan in september naar de WK op de weg.

Lieuwe Westra en Stef Clement vertegenwoordigen Nederland in de tijdrit bij de WK wielrennen op de weg in Kopenhagen, in september. „Tijdrijden is een zware discipline waar renners zich optimaal op moeten voorbereiden. Vandaar de vroege selectie”, aldus bondscoach Leo van Vliet. Clement is viervoudig Nederlands kampioen tegen de klok. Bij de WK van 2007 won hij brons. Westra werd aangewezen op basis van zijn goede prestaties van de laatste tijd – de Fries werd vierde bij de NK en tweede in de Ronde van de Algarve en in de Driedaagse De Panne-Koksijde. De KNWU wil meer aandacht besteden aan de olympische discipline, omdat volgens de bond alle grote rondes worden beslist in de tijdrit, terwijl Nederland nauwelijks aandacht besteedt aan het onderdeel. Om het tijdrijden te stimuleren zal de KNWU in 2012 een tijdritcompetitie organiseren. (Novum)