Apple en Windows: stop toch met elkaar pesten

Al sinds ik in het bezit ben van een Applecomputer, waar ik jaren lang voor werkte en bedelde – dat laatste vooral bij mijn ouders die het apparaat grote onzin vonden – vraag ik me af of er niet op hoog niveau een spelletje pak-me-dan-als-je-kan wordt gespeeld door twee van de machtigste bedrijven van deze aardbol: Apple en Windows.

Ik ga namelijk wel eens om met mensen met een Windowscomputer die mijn Appleformaten niet kunnen openen. Daarom ben ik soms verplicht om Windowsprogamma’s te gebruiken omdat ik wil dat anderen ook mijn geneuzel bekijken. Zo ook met Office for Mac, een slap aftreksel van het bekende Officepakket dat op bijna elke Windowscomputer zonder enige moeite draait.

Ondanks het feit dat het een shitprogramma is en ik eigenlijk vanaf dag 1 al van het programma afwilde, ben ik nog steeds gebonden aan de mensen die alleen .doc kunnen openen. Dus typ ik nog steeds ik al mijn tekstbestanden daarin. En steeds als ik het programma gebruik, vraag ik me af of Windows Apple en zijn gebruikers niet gewoon heel erg pest met dat programma. Zo start het bijvoorbeeld al verdomd traag op. Het maakt niet uit of je de duurste of de goedkoopste configuratie hebt. Daarbij werkt het programma ook totaal niet mee, een euvel wat ik alleen heb bij Windowsprogramma’s op een Applecomputer.

Gelukkig heb ik vrij weinig ervaring met andere Windowsprogramma’s op Applecomputers, maar van vrienden met een Applecomputer hoor ik dat het niet veel beter is met andere programma’s. Wanneer houden deze twee bedrijven op met elkaar pesten en gaan ze wat positieve samenwerking zoeken? Dat is beter, voor hen allebei en voor de rest van de wereld.

Rutger de Quay

    • Rutger de Quay