Wim ging leuke jongens kijken

Nederland

Dit zijn Wim (60) uit Halfweg en Martin (eveneens 60) uit Den Haag. Voor de 15de keer bezochten zij gisteren de Roze Maandag op de Tilburgse kermis. „Je kunt daar doen en laten wat je wil, zei Wim”, zegt fotograaf Martijn van de Griendt. „Wim ging gezellig leuke jongens kijken op het terras.” Hoewel dat niet goed te zien is op de foto, zegt Van de Griendt, was het „propvol” in de trein. De NS had een speciale Roze Maandag Express ingezet, en leverde rond het middaguur honderden homo’s en lesbiennes vanuit Den Haag in Tilburg af.

Het treinpersoneel (inclusief de hoofdconducteur) was in roze gekleed en ging de coupés langs met mobiele karaoke-apparatuur. Ook Wim en Martin zongen luidkeels mee. I will survive, Que Si Que No, YMCA, allerlei klassiekers uit de homo top-100 kwamen voorbij.

De gemeente Tilburg verwachtte ongeveer 300.000 bezoekers bij de 20ste editie van Roze Maandag.