Weer

Het weer knapt iets op maar overtuigend zomerweer wordt het deze maand niet meer. Na een nacht met nevel en enkele mistbanken begint de dag morgen met zonnige perioden. In de loop van de ochtend ontstaan er flinke stapelwolken die plaatselijk uitgroeien tot buien. Bij weinig wind wordt het zo’n 20 tot 22 graden. Al met al geen onaardige dag in vergelijking met het kille en grijze weer van de afgelopen dagen.

Donderdag zien we een vergelijkbaar weersverloop. In de ochtend laat de zon zich zien, maar de atmosfeer is onstabiel van opbouw. Stapelwolken groeien nog makkelijker uit tot het buienstadium. Plaatselijk kan een bui vergezeld gaan van onweer. Interessant aspect is, dat er weinig stroming in de atmosfeer is. Daardoor zullen buien niet alleen een zeer plaatselijk karakter hebben, maar ook als het ware kunnen leeg regenen. Het is denkbaar dat er plekken zijn waar het donderdag tot wateroverlast komt, terwijl er in het gehele land niet heel veel regen valt. Overigens wordt het wel iets warmer met 20 tot lokaal 24 graden. Vrijdag en zaterdag is het koel en overwegend bewolkt met hooguit nog een licht buitje. Zondag wordt het wat warmer. Begin volgende week is het mogelijk een dagje zomers warm met 25 graden.