Verkiezingen Noord-Korea: 100% achter Kim Jong-Il

RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / HO / KCNA via KNS " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS This undated handout photo released by North Korea's official Korean Central News Agency on July 25, 2011 via the Tokyo-based Korean News Service (KNS) shows North Korean leader Kim Jong-Il (2nd R) visiting a fruit processing factory in Pyongyang. AFP PHOTO / HO / KCNA via KNS Kim Jong-Il (rechts, zonnebril) en zijn zoon op bezoek bij een fruitverwerkingsfabriek in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Foto AFP / HO / KCNA / KNS

Bij verkiezingen in Noord-Korea zijn de uitkomsten weer goed voor leider Kim Jong-Il. De opkomst was 99,97 procent, en alle stemmen gingen naar door de regering uitgekozen kandidaten.

Op de stembiljetten voor de gemeente- en provinciale raden stonden geen andere kandidaten dan die door de staat zijn geselecteerd - een stem voor de oppositie was simpelweg niet mogelijk. Volgens de autoriteiten een teken dat het volk volledig achter Kim Jong-Il staat.

De positie van Kim (69) is met de uitkomst versterkt, en hij kan zijn zoon klaarstomen voor het overnemen van de macht.

Volgens analisten zijn bij de verkiezingen vooral mensen naar voren geschoven die loyaal aan de zoon van Kim zijn.