Topoverleg tussen India en Pakistan

Indian armed forces personnel march past India Gate after a tribute ceremony to commemorate twelve years since the victory of the Kargil war in New Delhi on July 26, 2011 The Kargil war was an armed conflict between India and Pakistan in the Kargil district of Kashmir, between May and July 1999. The conflict led to heightened tension between the two nations and a noticeable increase in national military spending. AFP PHOTO/Prakash SINGH Indiase soldaten marcheren langs de India Gate in New Delhi, vanmorgen, om de Kargil-oorlog te herdenken. Dat was een conflict tussen India en Pakistan in 1999, met als inzet Kashmir. Foto AFP / Prakash Singh

De onderministers van Buitenlandse Zaken van India en Pakistan hebben vanmorgen vredesoverleg gevoerd in New Delhi. De gesprekken tussen de aartsrivalen stonden vooral in het teken van het kweken van vertrouwen. Dit meldt persbureau AP.

De vredesgesprekken tussen de kernmachten India en Pakistan liepen spaak na de bloedige terreuraanslagen in Mumbai in 2008. Tien Pakistaanse terroristen doodden toen meer dan honderdzestig mensen. Sinds februari dit jaar wordt weer toenadering gezocht.

Morgen ontmoeten de ministers van buitenlandse zaken van beide landen elkaar.

    • Peter van der Ploeg