PostNL mag reorganisatie doorzetten

PostNL kan doorgaan met de voorgenomen reorganisatie. Het bedrijf heeft vandaag de rechtszaak tegen de ondernemingsraad gewonnen.

Vanwege dalende postvolumes verdwijnen in totaal elfduizend voltijdbanen onder postbodes en postsorteerders van de onderneming, waarvan circa 2.800 via gedwongen ontslag.

‘Ondernemingsraad legt zich neer bij uitspraak’

De ondernemingsraad is het niet eens met de manier waarop fulltime postbodes bij het voormalige TNT Post worden vervangen door parttime postbezorgers en stapte daarom naar de Ondernemingskamer. Die heeft nu besloten dat PostNL de voorgenomen reorganisatie kan voortzetten.

De ondernemingsraad legt zich neer bij de uitspraak. “We hebben volgende week nog een gesprek met onze juristen, maar het is een volstrekt heldere uitspraak”, laat Bernard de Vries, voorzitter van de ondernemingsraad van PostNL weten aan persbureau Novum. “We moeten ons neerleggen bij de feiten.”