Opnieuw twee doden Maasstad Ziekenhuis

Er zijn opnieuw twee mensen overleden die besmet waren met de Klebsiellabacterie. Dat heeft het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam vanmiddag laten weten.

De multiresistente bacterie is bij 78 mensen vastgesteld; 27 van hen zijn overleden.

Het Maasstad Ziekenhuis heeft sinds 18 juli geen besmettingen meer vastgesteld bij patiënten die voor het eerst in het ziekenhuis zijn opgenomen. Op basis daarvan concludeert het ziekenhuis dat de uitbraak nog steeds onder controle is.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg bracht het Maasstad Ziekenhuis vorige week onder verscherpt toezicht, omdat er onvoldoende vertrouwen was dat het ziekenhuisbestuur eigenhandig de uitbraak van de gevaarlijke bacterie onder controle kreeg. Er loopt een onderzoek naar de oorzaak van de besmetting.

    • Marije Willems