Komkommernieuws

Nederlander berooft Beierse koe van bel

Rotterdam. - Een Nederlandse liefhebber van koebellen is opgepakt in een weide ten zuidwesten van München, omdat hij een koe ontdaan had van haar authentieke alpenbel. Een voorbijganger was afgelopen vrijdag getuige van de diefstal en hield de Nederlander vast tot de politie arriveerde. De gestolen spullen waren zo’n tweehonderd euro waard. De man kreeg een boete van vijfhonderd euro. (Novum)

Burgemeester Hoorn pakt zelf winkeldief

Hoorn. - De burgemeester van Hoorn, Onno van Veldhuizen, heeft afgelopen donderdag eigenhandig een winkeldief opgepakt. Volgens RTV Noord-Holland zag de burgemeester vanuit zijn auto een winkelier hard voorbij rennen. Even daarvoor zouden zes jongens betrokken zijn geweest bij de winkeldiefstal. De winkelier stapte bij de burgemeester in de auto en samen gingen ze achter de groep aan. Het lukte de 49-jarige Van Veldhuijzen een van hen te pakken te krijgen. Hij heeft de dief overgedragen aan de politie. (Novum)