Kamermeisje haalt fel uit naar Strauss-Kahn

Ze deed voor het eerst haar verhaal.

Het kamermeisje uit Guinée dat Dominique Strauss-Kahn van verkrachting beschuldigt, heeft voor het eerst haar versie van de gebeurtenissen gegeven tegenover het Amerikaanse weekblad Newsweek.

Ze is woedend op de ex-chef van het Internationaal Monetair Fonds: „Door hem noemen ze me een prostituee. Ik wil dat hij de gevangenis ingaat. Ik wil dat hij weet dat er sommige plaatsen zijn waar je je macht niet kunt gebruiken.”

Nafissatou Diallo (32) vertelde Newsweek in gebrekkig Engels hoe ze de suite van ‘DSK’, toen nog hoofd van het IMF, binnenging nadat ze op haar geklop geen antwoord had gekregen. Meteen daarop verscheen een naakte man, waarop Diallo naar eigen zeggen uitriep ‘Oh, my God. I’m so sorry’ en meteen wilde weggaan. Maar Strauss-Kahn greep haar direct bij haar borsten en gooide de deur dicht. Hij sleepte haar mee naar de slaapkamer. Diallo protesteerde en zei dat ze haar baan niet wilde verliezen. Toch probeerde hij haar tot orale seks te dwingen. Terwijl zij zich bleef verzetten, trok hij haar uniform omhoog en trok haar slip uit. Hij greep haar zo hard bij haar schaamdelen dat er vijf uur later in het ziekenhuis nog rode plekken zichtbaar waren. In de badkamer, aldus Diallo, dwong DSK haar ten slotte op de knieën tegen een muur, waarna hij zijn geslachtsdeel in haar mond perste, terwijl hij haar hoofd met beide handen hardhandig vasthield. Daarna holde ze in verwarring de gang op. Even later zag ze DSK, gekleed en met bagage, zijn suite verlaten.

Volgens de advocaten van DSK is het verhaal van Diallo ongeloofwaardig. Zij wijzen erop dat zij eerder heeft gelogen, onder meer over haar belastingaangifte en bij haar asielaanvraag in de VS. (NRC)