‘Ik hou van sterke vrouwen’

Dit jaar ontpopte de Limburgse schrijver Benny Lindelauf zich tot de kannibaal van de jeugdboekenwereld door twee grote prijzen te winnen: niet alleen de Woutertje Pieterseprijs, maar ook de Dioraphte Jongerenprijs. Zijn boeken hebben een trager tempo dan jongeren gewend zijn, zegt de schrijver van het algemeen bejubelde De hemel van Heivisj. Het risico van een

Dit jaar ontpopte de Limburgse schrijver Benny Lindelauf zich tot de kannibaal van de jeugdboekenwereld door twee grote prijzen te winnen: niet alleen de Woutertje Pieterseprijs, maar ook de Dioraphte Jongerenprijs. Zijn boeken hebben een trager tempo dan jongeren gewend zijn, zegt de schrijver van het algemeen bejubelde De hemel van Heivisj. Het risico van een klein publiek neemt Lindelauf op de koop toe.  “Toen ik Heivisj begon te schrijven was het alsof iemand tegen me zei: ga de oceaan op en vang me een vis. En ik ging de oceaan op in een eenvoudig bootje. Alleen ving ik geen vis, maar een octopus met acht armen. Een reuzenoctopus. En iedere keer als ik dacht dat ik een arm binnenboord had, floepte er een andere arm weer uit.’Dit zei Benny Lindelauf in een interview met Marieke van Twillert voor de bijlage Boeken. Het is de derde aflevering  van een serie schrijvers interviews in de zomer.  U kunt het volledige interview  hier lezen.