Hoorzitting Strauss-Kahn weer uitgesteld

Caption: FILE -- In a July 1, 2011 file photo former International Monetary Fund leader Dominique Strauss-Kahn listens to proceedings in New York State Supreme court in New York. The hotel maid accusing Dominique Strauss-Kahn of sexually assaulting her in a Manhattan hotel room said in a published report that the former International Monetary Fund leader grabbed and attacked her as she implored him to stop. (AP Photo/Todd Heisler, file) Voormalig hoofd van het Internationaal Monetair Fonds, Dominique Strauss-Kahn, op archiefbeeld. Foto AP / Todd Heisler

De volgende hoorzitting van Dominique Strauss-Kahn, die gepland stond voor 1 augustus, is uitgesteld tot 23 augustus.

Dat hebben zijn advocaten zojuist in een verklaring laten weten, meldt persbureau Reuters. Zij hopen dat de zaak geseponeerd zal worden. De aanklagers waren niet bereikbaar voor commentaar.

Het is de tweede keer dat dit gebeurt. Op 11 juli werd de zitting al uitgesteld tot aankomende maandag.

Strauss-Kahn, voormalig topman van het Internationaal Monetair Fonds, werd op 14 mei gearresteerd door de New Yorkse politie. Hij zou zich vergrepen hebben aan een kamermeisje in het hotel waar hij verbleef. De Fransman ontkent de beschuldigingen tegen hem.

Het is nog niet duidelijk of de zaak tegen Strauss-Kahn uiteindelijk doorgang zal vinden, omdat al eerder in de zaak de geloofwaardigheid van het kamermeisje in twijfel is getrokken.

Gisteren gaf het kamermeisje haar eerste interviews in de Amerikaanse pers. Hierin beschrijft ze de vermeende aanranding door Strauss-Kahn. Volgens de advocaten van de Fransman is zij een lastercampagne is begonnen. Het kamermeisje zou het enkel voor het geld doen. Een fragment uit haar interview met ABC News.

In Frankrijk worden mogelijk voorbereidingen getroffen voor een andere zedenzaak tegen Strauss-Kahn. Begin deze maand verhoorde de Franse politie hiervoor schrijfster Tristane Banon. Zij beschuldigt de voormalig IMF-topman van een poging tot verkrachting in februari 2003.

    • Hans Klis