Familie en vrienden nemen afscheid van Amy Winehouse

Unidentified mourners leave Edgwarebury Cemetery in London, Tuesday July 26, 2011, after attending the funeral of singer Amy Winehouse. The soul diva, who had battled alcohol and drug addiction, was found dead Saturday at her London home. She was 27.(AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Een rouwstoet verlaat de Edgwarebury begraafplaats in Londen na de uitvaartdienst. Foto AP / Kirsty Wigglesworth

Familie en vrienden hebben vanmiddag een laatste groet gebracht aan Amy Winehouse. Bij de Edgwarebury begraafplaats in het noorden van Londen vond een besloten afscheidsdienst plaats voor de Britse zangeres, die zaterdag op 27-jarige leeftijd overleed.

Onder anderen realityster Kelly Osbourne was aanwezig bij de plechtigheid. Ze had haar haren voor de gelegenheid opgestoken, als eerbetoon aan het markante kapsel van Winehouse. De twee waren goede vriendinnen van elkaar.

Ook Mark Ronson was van de partij, de man die het succesalbum Back to Black produceerde. Hij en de zangeres scoorden enkele jaren geleden nog een grote hit met het nummer Valerie. Daarnaast waren enkele fotografen en fans afgekomen op de begraafplaats, maar die werden op afstand gehouden.

De afscheidsdienst wordt waarschijnlijk gevolgd door een crematie, plus een bijeenkomst van de familie in een nabijgelegen synagoge. Winehouse was van joodse afkomst.

De zangeres, die kampte met drank- en drugsproblemen, werd zaterdag dood aangetroffen in haar Londense woning. De autopsie die gisteren op haar lichaam werd verricht, heeft geen doodsoorzaak aangewezen. Volgens de politie in Londen zijn hiervoor verdere toxicologische tests nodig. De resultaten daarvan worden over twee tot vier weken verwacht.

Video-overzicht: de opkomst en ondergang van Amy Winehouse
De carrière van Amy Winehouse in foto’s

    • Marije Willems