Dopingzaak Contador uitgesteld tot november

Saxo Bank-Sungard rider Alberto Contador of Spain rides down the Col du Galibier during the 19th stage of the Tour de France cycling race, from Modane to Alpe d' Huez, July 22, 2011. REUTERS/Stefano Rellandini (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING) Alberto Contador daalt af van de Galibier tijdens de negentiende etappe van de Tour de France. Foto Reuters / Stefano Rellandini

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de dopingzaak tegen Alberto Contador uitgesteld. De zitting stond begin augustus op de agenda, maar wordt vermoedelijk pas in november behandeld.

Dat meldde het CAS zojuist. Internationale wielerunie UCI en mondiale antidopingwaakhond WADA spanden de zaak aan tegen de Spaanse wielerbond RFEC.

Het tribunaal honoreert een verzoek van de WADA om een tweede uitwisseling van ingezonden stukken tussen alle partijen. Zowel Contador, de UCI als de Spaanse wielerfederatie gingen hiermee akkoord. De extra uitwisseling biedt de partijen de kans hun bewijsvoering met betrekking tot enkele wetenschappelijke punten te vervolmaken.

UCI en WADA spanden in maart een zaak aan tegen het RFEC, omdat het Contador niet had geschorst na een positieve test tijdens de Tour van 2010. Bij de tourwinnaar werd clenbuterol aangetroffen. Contador voerde het argument dat de zeer lage dosering van het vochtafdrijvende en dopinggebruik maskerende middel te wijten was aan het eten van besmet vlees.
Een eerdere zitting in juni werd eveneens op verzoek van alle partijen uitgesteld.