Brief over Noorwegen

Had Wilders veroordeeld

Het is merkwaardig dat een aanslag door een islamiet geplaatst wordt in het kader van Al-Qaeda, islamterrorisme en de vermeende islamisering van de samenleving, terwijl een aanslag door een rechts-extremist vrijwel alleen gezien wordt als uiting van een gestoorde eenling en nauwelijks als voortgekomen uit een klimaat van islamhaat.

De niet-veroordeling van Geert Wilders komt nu in een vals licht te staan. Hoe gestoord Breivik ook mag zijn. Het islamofobe klimaat waarin hij zich wentelde, heeft hem tot een afschuwelijke daad geleid. Islamofobe mensen als Wilders en zijn PVV mogen zich afvragen of hun tot in het absurde doorgevoerde islamofobie niet ertoe bijdraagt dat zieke mensen zich op deze manier gaan uiten. Wat dat betreft had de rechter van mij de vrijheid van meningsuiting van Wilders mogen beperken.

J.J.M. Franssen

Wijchen