Ander stadion en paar blessures bij FC Twente

FC Twente speelt vanavond in de voorronde van de Champions League zonder Ruiz tegen FC Vaslui.

FC Twente speelt vanavond (20.45 uur) in de Champions Leaguewedstrijd tegen FC Vaslui zonder Bryan Ruiz. De aanvaller ontbreekt wegens een bovenbeenblessure, dat zei trainer Co Adriaanse gisteren. De Costa Ricaan liep die vrijdag op in een oefenduel met WKE. Ook Denny Landzaat en Dario Vujicevic ontbreken vanwege blessures. Dwight Tiendalli is geschorst.

FC Twente speelt de wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League niet in het eigen stadion in Enschede, maar in het Gelredome in Arnhem. De Grolsch Veste is na de instorting van een gedeelte van het dak drie weken geleden, waarbij twee doden vielen, nog niet speelklaar.

Trainer Adriaanse riep gisteren op de persconferentie de supporters op om wel naar de wedstrijd te komen. „Wij spelen voor het publiek, dat is altijd mijn filosofie geweest en dat geldt nu ook. Het publiek is belangrijk voor ons, in een leeg stadion is de entourage stukken minder.”

Tegenstander FC Vaslui leed in de aanloop naar de wedstrijd een 3-0 nederlaag in de Roemeense competitie. Volgens trainer Viorel Hizo kwam dat doordat de spelers al veel te veel met de ontmoeting met Twente bezig waren. „Die wedstrijd is namelijk de belangrijkste in de geschiedenis van de club.” (NRC)