Alle passagiers omgekomen bij crash Marokko

Caption: View of the wreckage of a military transport plane after it crashed in Goulmim, southern Morocco on July 26, 2011. A military transport plane slammed into a mountainside in bad weather in southern Morocco today, killing all 80 people on board, a hospital source said. The army earlier said 78 people were killed and three were rushed to hospital in serious condition after the Hercules C-130 crashed on the edge of the Sahara desert in Morocco's worst military aviation disaster. AFP PHOTO / STR Wrakstukken van de neergestorte Marokkaanse Hercules C-130. Foto AFP

Bij de crash van een militair vliegtuig in Marokko zijn alle tachtig passagiers omgekomen.

Het vliegtuig stortte ten noorden van de Westelijke Sahara neer toen het tegen een berg vloog. Het is het dodelijkste vliegtuigongeluk in Marokko sinds tientallen jaren.


Grotere kaart weergeven

Het ongeluk vond plaats 830 kilometer ten zuiden van Rabat. Het leger heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de crash van de Hercules C-130. Volgens lokale bronnen zou het ongeluk te wijten zijn aan slecht weer.

De kist werd volgens een eerste verklaring van de Marokkaanse autoriteiten gebruikt voor troepentransport, waar ook families van soldaten mee vervoerd worden. Het was op weg vanuit Laayoune, in de Westelijke Sahara.

Volgens eerdere berichtgeving zouden er 78 doden en 3 gewonden zijn gevallen. Een ambtenaar zou zich in het aantal gewonden vergist hebben, meldt persbureau AFP. De overige twee bezweken aan hun verwondingen.

Naar aanleiding van het ongeval kondigde koning Mohammed VI vandaag drie dagen van nationale rouw af.