Dit is een artikel uit het NRC-archief

Zorg

‘Ziekenhuis geraakt door luchtaanval NAVO in Libië’

Twee mannen in het ziekenhuis van Zlitan die volgens de Libische regering gewond zijn geraakt bij NAVO-aanvallen. Foto Reuters / Ismail Zitouny

De NAVO heeft vandaag bij een luchtaanval in Libië een ziekenhuis in de westelijke stad Zlitan geraakt. Volgens een ambulancebestuurder zijn zeven mensen,waaronder drie artsen, om het leven gekomen. Er zouden volgens hem helemaal geen militairen in de buurt gestationeerd zijn, meldt persbureau AP.

Zlitan ligt op ongeveer twee uur rijden van Tripoli. Journalisten zijn vandaag door begeleiders van het Libische regime naar de stad gebracht om het verwoeste ziekenhuis te bezichtigen. Ook werden diverse brandende voedselpakhuizen getoond die volgens het regime door de luchtaanval werden getroffen.

Volgens inwoners van de stad werd het ziekenhuis vanochtend gebombardeerd. Een woordvoerder van de NAVO zei vandaag dat de verdragsorganisatie niet voor morgen informatie over de luchtaanvallen vrijgeeft.

Het Britse ministerie van defensie laat vandaag weten dat gevechtsvliegtuigen gisteren een gebouw van de Libische geheime dienst hebben gebombardeerd.