Weer

De afgelopen 100 jaar is het rond deze tijd niet zo koud geweest als gisteren. Na het dieptepunt van zondag met op veel plekken tussen de 20 en 30 mm regen, veel wind en maxima in Midden-Nederland van slechts 13 graden, gaan de komende dagen er gelukkig wat beter uitzien. Toch blijft hetzelfde lagedrukgebied, dat het er gisteren bij ons liet uitzien als een slechte herfstdag, het weer bij ons negatief beïnvloeden. Weliswaar neemt hij in kracht af, maar hij blijft in de buurt hangen. Daardoor blijft bij ons de lucht onstabiel, met soms een passerende storing. Zo trok vandaag een storing vanaf de Wadden het land binnen. Vanavond en vannacht ligt hij over het hele land met bewolking en af en toe regen. Het koelt af naar een graad of 12.

Morgen zijn er tegen de ochtend wat opklaringen aan de oostgrens, maar in een groot deel van het land is het bewolkt, met zo nu en dan regen. Ook in het oosten van het land overheerst uiteindelijk de bewolking, maar hier valt minder regen dan in het westen. De zwakke wind waait uit westelijke richting en de temperatuur komt uit tussen 17 en 20 graden. Vanaf woensdag is er meer ruimte voor zon, maar er vallen ook een aantal buien. De maxima komen uit rond 20 graden.