Verzetsdaad tegen islamisering: 93 doden

Noorwegen werd vrijdagmiddag opgeschrikt door de ergste gewelddaad in het land sinds de Tweede Wereldoorlog. Bij een bomaanslag bij regeringsgebouwen in het centrum van de hoofdstad Oslo kwamen zeven mensen om het leven en vielen tientallen gewonden. Ruim een uur na de explosie opende een man het vuur op een groep jongeren op het eilandje Utøya, zo’n 45 kilometer van de Noorse hoofdstad. De man in politie-uniform vermoordde ten minste 86 jongeren die een zomerbijeenkomst van de regerende Arbeidspartij bijwoonden.

De 32-jarige Noor Anders Breivik bekende zowel de massamoord op Utøya als de bomaanslag in Oslo.

Wat gebeurde er vrijdag van minuut tot minuut? En wie is Anders Breivik?

Theorieën over Breivik: pagina 4 en 5

Noren blijven kalm en waardig: pagina 6

‘Spree shootings zijn product van onze tijd’ en Commentaar: Opinie, pagina 16 en 17 Door en