Uitvaart Johnny Hoes vrijdag in Weert

De uitvaart van Johnny Hoes, de ongekroonde koning van de Nederlandse smartlap die zaterdag op 94-jarige leeftijd overleed, vindt vrijdag plaats in zijn woonplaats Weert.

Donderdag kan het publiek afscheid nemen van Hoes. In de Telstar Studio’s in Weert is van 18.00 uur tot 21.00 uur een openbare condoleancebijeenkomst, meldt persbureau Novum. Condoleren kan ook via internet, op condoleance.nl zijn al bijna driehonderd steunbetuigingen geplaatst.

De uitvaart van Hoes vindt op zijn verzoek in besloten kring plaats. De zanger laat twaalf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen na. Hier kunt u de necrologie teruglezen van NRC-medewerker Henk van Gelder.

Bekijk hier ook de documentaire ‘Johnny Hoes. Och was ik maar…’ over over het leven en werk van de volkszanger, liedschrijver en platenbaas. In de documentaire komen onder andere zijn zonen Adri-Jan Hoes en Johnny Hoes jr. aan het woord.