Schalke 04 verslaat rivaal in strijd om Super Cup

Borussia Dortmund was de betere ploeg maar verprutste veel kansen.

Schalke 04 heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De Duitse bekerwinnaar klopte zaterdag landskampioen en aartsrivaal Borussia Dortmund na penalty’s in het duel om de Super Cup, dat in 0-0 was geëindigd. Doelman Ralf Fährmann was de held van de avond. Hij hield Schalke meermalen op de been tegen een beter Dortmund en stopte twee strafschoppen in de serie.

In de eerste helft had Dortmund de beste mogelijkheden. Al in de zesde minuut testte Lukasz Piszczek doelman Fährmann, die het gat dat de naar Bayern München vertrokken Manuel Neuer achterliet met verve opvulde. Ook na de onderbreking was Dortmund sterker. Het creëerde legio kansen, maar kwam niet tot scoren. Bij Schalke werd een onzichtbare Klaas Jan Huntelaar gewisseld voor Jan Moravek. De Tsjech kreeg een goede kans, maar doelman Roman Weidenfeller redde. (Novum)