Prince doet het vanavond gewoon weer, zegt ‘ie

US singer and musician Prince (born Prince Rogers Nelson) performs on stage at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris, on June 30, 2011. AFP PHOTO BERTRAND GUAY Prince tijdens een eerder optreden in juni in het Stade de France in Saint-Denis, buiten Parijs. Foto AFP / Bertrand Guay

Prince treedt vanavond naar eigen zeggen weer op in de Melkweg. Dat kondigde de Amerikaanse zanger gisternacht aan tijdens zijn verrassingsconcert in het Amsterdamse poppodium.

Vanwege de aanslagen in Noorwegen kwamen zijn dit weekend geplande concerten in Oslo te vervallen (verplaatst naar 2 en 3 augustus). Dat creëerde ruimte voor een spontaan optreden in Amsterdam. Prijskaartje? 100 euro.

De reacties op het optreden van gisteren waren veelal lovend:

Muziekjournalist Job de Wit:

Twitter avatar JobdeWit Job de Wit Echt afgelopen. Ik vond het master. We hebben voornamelijk de funk-Prince gezien met ong. 20 minuten Hendrixiaanse blues/rock in het midden.

3FM-muziekcoördinator Wilbert Mutsaers:

Twitter avatar wilbertmutsaers Wilbert Mutsaers @Audiotist nu afgelopen. Superavond, muziekles, Prince af en toe op bas, veel blues ook maar bovenal de funk

Ook internetchef van NRC en nrc.next Ernst-Jan Pfauth was erbij en twitterde over het optreden. Poprecensent Gijsbert Kamer van de Volkskrant bedankte voor het concert met het “gouden randje”. Kamer heeft na North Sea Jazz “voor drie jaar genoeg van de man”. Hij rekende voor dat Prince 1500 x 100 euro contant in een zak geld mee naar huis kan dragen. Maar, zei hij, “geniet er vooral van”, het “blijft bijzonder Prince in zo’n kleine zaal”.

Eerder deze maand was Prince te zien op het North Sea Jazz Festival. Bekijk hier wat muziekrecensent Saul van Stapele van zijn drie shows vond. Prince, de artiest met de drie levens (zakenman, artiest en natuurlijk vrouwenman) schreef NRC’s poprecensent Hester Carvalho in haar voorbeschouwing op de concerten in Rotterdam.

    • Marije Willems