Leo van der Goot chef tv van SBS

Leo van der Goot wordt de nieuwe directeur televisie bij SBS. Hij volgt Tina Nijkamp op, die terugtreedt wegens familieomstandigheden.

Van der Goot (Amsterdam 1950) werkte sinds mei al als ingehuurde crisismanager bij SBS. Hij wordt verantwoordelijk voor de drie zenders SBS 6, Net 5 en Veronica.

Van der Goot begon zijn carrière begin jaren zeventig als radio-dj bij Amsterdamse ziekenomroep Radio Lucas en daarna bij piratenzender Radio Noordzee. Handelsmerk was zijn harde, schreeuwerige stem. In 1976 nam hij onder het pseudoniem Wouter Larijn ter Zeekeringh een single op: Pappie, wat is een popster?

Nadat Radio Noordzee strandde, werkte hij bij Veronica, de VARA en de NOS, onder meer als tv-regisseur. Van 2000 tot 2006 was hij programmadirecteur en directeur televisie bij RTL. Daarna vestigde hij zich als zelfstandig tv-adviseur, onder meer voor tv-producent Talpa.