Kortkolom kunst

Prince treedt opnieuw op in Melkweg

rotterdam. Na zijn verrassingsconcert van afgelopen nacht zal Prince komende nacht opnieuw optreden in de Amsterdamse Melkweg. Dat zei de zanger vannacht zelf aan het eind van zijn eerste onverwachte extra concert in Nederland. De zanger gaf aan dit weekend aan een verrassingsoptreden te willen verzorgen nadat zijn shows in Oslo waren afgelast wegens de aanslagen daar. Dinsdag treed de Amerikaanse popartiest op in het Rotterdamse Ahoy. Dat concert was wel gepland. (NRC)

‘A Clockwork Orange’ verschijnt als musical

rotterdam. Ter ere van de vijftigste verjaardag van A clockwork Orange verschijnt volgend jaar een musicaluitvoering van de anti-utopische roman. De teksten en nummers voor de musical zijn geschreven door auteur van het boek, Anthony Burgess (1917-1993). Al in de jaren tachtig bewerkte de auteur, in navolging van de verfilming in 1971 door Stanley Kubrick, zijn roman tot een musical. In 1990 werd deze opgevoerd door het Britse toneelgezelschap The Royal Shakespeare Company, maar voor die uitvoering werd muziek gebruikt van Bono en The Edge van U2. (NRC)