Kerncentrale Borssele schroeft veiligheid op

De kerncentrale van Borssele neemt extra veiligheidsmaatregelen tegen de mogelijke gevolgen van aardbevingen en overstromingen, meldt de NOS. Dat gebeurt in reactie op de nucleaire crisis in Japan. Brandblusapparatuur en waterleidingen moeten straks beter bestand zijn tegen aardbevingen. Het mobiele noodaggregaat wordt op een hogere plaats neergezet, zodat de stroomvoorziening bij een overstroming niet in gevaar komt. In Japan gingen door het natuurgeweld stroomvoorzieningen en waterleidingen verloren. Daardoor ontstonden grote problemen met het koelen van de beschadigde reactoren. Later dit jaar wordt de kerncentrale in Borssele onderworpen aan een Europese stresstest. Die moet uitwijzen of de kerncentrales in Europa bestand zijn tegen extreme omstandigheden. (NRC)