Kamermeisje spreekt in eerste interviews over DSK

Former International Monetary Fund chief Dominique Strauss-Kahn leaves his Tribeca home with his wife Anne Sinclair, Wednesday, July 13, 2011 in New York. (AP Photo/Mary Altaffer) Voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn verlaat zijn huis in Tribeca samen met zijn vrouw Anne Sinclair. Foto AP / Mary Altaffer

Het kamermeisje dat voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn heeft beschuldigd van poging tot verkrachting in een hotelkamer in New York, heeft haar eerste interviews gegeven in de Amerikaanse pers.

Tegen het Amerikaanse weekblad Newsweek zei ze:

”Ik wil dat hij naar de gevangenis gaat. Ik wil dat hij weet dat hij op sommige plaatsen zijn macht niet kan gebruiken. Dat hij zijn geld niet kan gebruiken.”

”Vanwege hem noemen ze mij een prostituee.”

Volgens Newsweek sprak de dienstmeid meer dan drie uur met het blad. Ook sprak ze met ABC News. Dit interview wordt vandaag uitgezonden in onder meer de populaire tv-show Good Morning America.

Advocaten Strauss-Kahn: dit is een lastercampagne

De advocaten van Strauss-Kahn stellen dat het kamermeisje een lastercampagne is begonnen nu ze de publiciteit zoekt. Het kamermeisje zou het enkel voor het geld doen.

In de zaak ontkende Strauss-Kahn aanvankelijk ook maar seks met het meisje gehad te hebben en presenteerden zijn advocaten een alibi. Dat werd echter ingetrokken toen er fysieke bewijzen bleken te zijn. Toen beweerde de verdediging dat de seks vrijwillig was geweest. Door de zaak zag de topman zich gedwongen zijn functie neer te leggen.

Verklaring kamermeisje inconsistent

Eerder deze maand bleek dat de zaak tegen Strauss-Kahn op losse schroeven zou staan, omdat het Openbaar Ministerie grote twijfels heeft over de geloofwaardigheid van het kamermeisje. De openbaar aanklager heeft in een brief van het OM aan de verdediging van Strauss-Kahn geschreven dat het kamermeisje, in tegenstelling tot wat ze eerder verklaard had, na de vermeende aanranding nog een kamer heeft schoongemaakt. Ook zou ze hebben gelogen over haar achtergrond.

Op 1 augustus zal Strauss-Kahn opnieuw voor de rechter moeten verschijnen.

    • Marije Willems