Ineens stond Prince in de Melkweg - hoe ging dat?

US singer Prince is performs on the main stage during The Hop Farm music festival, in Paddock Wood, Kent, on July 1, 2011. AFP PHOTO / Stuart Wilson
US singer Prince is performs on the main stage during The Hop Farm music festival, in Paddock Wood, Kent, on July 1, 2011. AFP PHOTO / Stuart Wilson Prince tijdens een show in Paddock Wood, Kent, begin deze maand. Foto AFP / Stuart Wilson

Honderden mensen stonden vannacht in de rij bij De Melkweg in Amsterdam. De plotse aankondiging van Prince dat hij een nachtconcert zou geven was genoeg voor snel opkomende Prince-koorts. Zaterdag en zondag had Prince concerten in Oslo moeten geven.

Die concerten in Oslo waren om begrijpelijk redenen verzet naar augustus. Vervolgens besloot Prince al eerder naar Nederland te komen; hij nam contact op met Mojo Concerts, vertelt Kim Bloem, booker bij Mojo Concerts:

“Hij wilde repeteren, op zondag en maandag overdag, met wellicht een show ’s avonds” - Kim Bloem

Ze ging de beschikbaarheid bij de poppodia na en vond ruimte in De Melkweg. Gisteravond om 20.45 uur kreeg Mojo een telefoontje dat er groen licht was vanuit Prince; het concert ging door.

Het zijn “heerlijke geruchten” – aldus Bloem, die rond gaan over een zogenaamde veiling tussen de podia. Wie het hoogste bood, kreeg Prince. Dat is klinkklare onzin. De toegangsprijs van 100 euro werd pas rond 22.00 uur bekend gemaakt. De hoogte van het bedrag is bepaald door Prince. Dat doet hij altijd zelf, aldus Bloem die betrokken was bij alle Prince-concerten dit jaar in Nederland. Om de snelheid bij de Melkweg-kassa’s te bevorderen werd besloten dat er alleen met cash betaald kon worden. Er ging daarna - zoals ook een roddel ging - geen koffertje biljetten rechtstreeks naar His Royal Badness. “Eerst regelen we keurig de btw en Buma-afdracht.”

Na afloop van het uitverkochte concert meldde Prince dat hij vanavond opnieuw een optreden geeft. Gisteren mochten er vier kaarten per persoon worden gekocht. Nu zal dat een per persoon zijn, om de doorstroom van publiek te bevorderen. De zaalcapaciteit van de Melkweg is 1500 bezoekers. Daar wordt ruim onder gebleven, aldus Mojo, om het
aangenaam te houden voor het publiek.