Autopsie Amy Winehouse wijst geen doodsoorzaak aan

Vader Mitch, broer Alex, ex-vriend Reg Traviss en moeder Janis rouwen bij de memorabilia die fans hebben neergelegd bij het huis van Amy Winehouse in Londen. Foto Reuters / Luke MacGregor

De autopsie die vandaag op het lichaam van Amy Winehouse is verricht, heeft geen doodsoorzaak aangewezen. Volgens de politie in Londen zijn hiervoor verdere toxicologische tests nodig. De resultaten daarvan worden over twee tot vier weken verwacht.

Eerder vandaag maakte de politie al bekend dat in de woning van Amy Winehouse door de politie “geen verdachte omstandigheden” zijn aangetroffen. Winehouse werd zaterdagmiddag dood aangetroffen in haar huis in Londen. Het was een publiek geheim dat de Britse zangeres kampte met alcohol- en drugsproblemen en al gauw deden geruchten de ronde dat ze zou zijn overleden aan een cocktail van diverse drugs, mogelijk in combinatie met alcohol.

De daadwerkelijke doodsoorzaak is nog onbekend. Op het lichaam van Winehouse wordt vandaag autopsie verricht. Een woordvoerder van de lijkschouwer laat weten dat de politie na onderzoek in haar woning in ieder geval “geen verdachte omstandigheden” heeft geconstateerd.

De 27-jarige Winehouse werd zaterdag thuis aangetroffen door een bewaker, waarna toegesnelde hulpdiensten haar tevergeefs probeerden te reanimeren. De resultaten van de autopsie worden waarschijnlijk dinsdag bekendgemaakt. Haar ouders hebben het lichaam van de 27-jarige zangeres vandaag geïdentificeerd en bedankten rouwende fans voor de woning van hun dochter.

    • Jules Seegers