Fans Club Brugge rellen bij oefenpotje tegen Roda

Een grote groep supporters van Club Brugge heeft zaterdag tijdens en na een oefenwedstrijd met thuisploeg Roda JC voor veel onrust gezorgd. De politie werd in Kerkrade bekogeld met flessen, stenen, verkeerspalen en losgetrokken stukken stoeprand. Een politieagent raakte lichtgewond aan zijn arm. Al tijdens de wedstrijd was de sfeer gespannen. Zo’n dertig Belgische supporters bestormden tijdens de eerste helft het veld, waarop de wedstrijd enige tijd werd stilgelegd. Na afloop van de wedstrijd, die eindigde in een 2-2 gelijkspel, zocht een groep Club Brugge-aanhangers de confrontatie met Limburgse fans. Ze vonden echter de politie tegenover zich, die enkele charges uitvoerde. Het duurde ongeveer een uur voordat de politie de groep uiteen wist te drijven. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Onduidelijk is wat de relschoppers motiveerde. (Novum)