De krant voor het goede doel

Vanaf vandaag vindt u, 24 dagen lang, een wat aparte advertentie in NRC Handelsblad. Want tot en met donderdag 25 augustus stellen we de finalisten aan u voor van de eerste editie van de NRC Charity Awards. Met dit initiatief wil NRC Media de non-profitsector in Nederland ondersteunen.

Alle charitatieve organisaties in Nederland – of ze zich nu inzetten voor Afrika, strijden tegen huiselijk geweld, streven naar een betere behandeling van dieren of werken aan volksgezondheid – werden de afgelopen maanden uitgenodigd om een advertentie in te zenden waarin ze reclame maken voor hun goede doel. Vele tientallen van hen reageerden enthousiast, gingen met een reclamebureau aan de slag en zonden een originele advertentie in.

Een jury van NRC Handelsblad maakte een selectie van 24 advertenties, die de komende weken – gratis – een dubbele advertentiepagina krijgen in de krant. Eind augustus kiest een vakjury daaruit de meest opvallende, meest tot de verbeelding sprekende of meest efficiënte advertentie. Die krijgt de eerste NRC Charity Award, een onderscheiding die bestaat uit nog eens vier dubbele pagina’s advertentie, ter waarde van 214.000 euro.

Naast de prijs van de vakjury is er ook een publieksprijs. We vragen alle lezers om in de komende weken op de advertentie van hun voorkeur te stemmen via www.nrccharityawards.nl. Ook de winnaar van deze publieksprijs kan vier dubbele pagina’s advertentieruimte in de wacht slepen.

De winnaars van zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs worden op 8 september bekendgemaakt. Met de NRC Charity Awards wil NRC Handelsblad de non-profitsector, de reclamewereld en de krant samenbrengen. Omdat NRC niet alleen een krant voor het hoofd, maar ook voor het hart wil zijn.

Hans Nijenhuis, uitgever

Peter Vandermeersch,

hoofdredacteur

Vandaag: Dokters van de Wereld

Met Operatie Glimlach helpt Dokters van de Wereld kinderen met een gezichtsafwijking in ontwikkelingslanden. Zodat ze een normaal leven kunnen leiden. Zodat ze kunnen eten, drinken, praten en lachen.

Pagina 26 en 27: doktersvandewereld.org