In beeld

De eerste homohuwelijken in de staat New York

New York werd dit weekend de zesde en tevens grootste Amerikaanse staat die huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht wettelijk erkent. Diverse paren trouwden meteen al op klokslag middernacht. Duizenden anderen troffen dit weekend voorbereidingen bij de burgerlijke stand om zo snel mogelijk te trouwen. Na de historische stemming vorige maand die het homohuwelijk goedkeurde werd het besluit door advocaten en tegenstanders grondig bestudeerd. Veel tegenstanders wijzen het gay marriage af op religieuze gronden.
Patrick Plain (L) en Seong Man Hong.
Jason DeCrow / AP
Jonathan Mintz (L) en John Feinblatt, beide topambtenaren, werden door burgemeester Michael Bloomberg in de echt verbonden.
Lucas Jackson / Reuters
Phyllis Siegel (R) kust haar echtgenote Connie Kopelov.
Michael Appleton / AP
Mishan Moore (L) en partner Jacqueline Rodriguez wachten op de ambtenaar van de burgerlijke stand in het gemeentehuis van Queens, New York.
Shannon Stapleton / Reuters
Da'onna Johnson (L) en Amanda Johnson uit Pennsylvania na hun huwelijk in New York.
Mario Tama / AFP
Margie Baker (R) besmeurt haar kersverse echtgenote Edie Jud met hun huwelijkstaart.
Allison Joyce / Reuters
Luz Heurtelou (L) en Nastassia Heurtelou bekijken hun huwelijksfoto's.
Allison Joyce / Reuters
Nancy Mertzel (L) neemt een foto van haar partner Yolanda Potasinski in het kantoor van de ambtenaar van de burgerlijke stand voor hun huwelijksalbum.
David Handschuh / AP
Wendy Torrington (L) en Kimberly Moreno, allebei uit Long Beach in de staat Mississippi, reisden dit weekend af naar New York om in ondertrouw te gaan.
Allison Joyce / Reuters
Daniel Mackey (L) en Dennis Josue.
David Handschuh / Reuters
Een baljuw van de gemeente New York kijkt naar de mensen die zich hebben verzameld voor het kantoor van de ambtenaar van de burgerlijke stand die homohuwelijken voltrekt.
Anthony Behar / Reuters
Michael Johnson (55) en Michael Roberts (81) bezegelen hun huwelijk.
Craig Ruttle / Reuters
Myron Levine (L) en Philip Zinderman.
Allison Joyce / Reuters
Twee pasgetrouwde koppels Nevin Cohen en Daniel Hernandez en Carol Anastasio en Miriam Brown vieren buiten een gemeentehuis in Queens.
Jason DeCrow / AP
Janet Coleman (R) en Kawane Harris arriveren bij de burgelijke stand om in de echt verbonden te worden in New York.
Shannon Stapleton / Reuters
Kitty Lambert (L) danst met haar kersverse echtgenote Cheryle Rudd na een spirituele huwelijksvoltrekking bij de Niagarawatervallen op zaterdag.
David Duprey / AP