Cruijff officieel in functie bij Ajax - ‘mag niet meer over club schrijven’

Johan Cruijff. Foto NRC / Bas Czerwinski

Johan Cruijff is door de aandeelhoudersvergadering van Ajax verkozen in de Raad van Commissarissen. Daarmee heeft hij na 23 jaar weer officieel een functie bij de Amsterdamse voetbalclub waar hij als voetballer en trainer groot werd.

Volgens De Telegraaf was Cruijff niet aanwezig op de aandeelhoudersvergadering - tot irritatie van enkele aandeelhouders. Hij zou daarom niet unaniem gekozen zijn. De Volkskrant meldt dat Cruijff in zijn column voor De Telegraaf voortaan het onderwerp Ajax moet vermijden.

De vier overige kandidaten voor de nieuwe raad van commissarissen, Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids, waren wel aanwezig. Ook zij werden gekozen door aandeelhoudersvergadering.