Banaantje pellen

A Kayapo Indian boy peels a banana in a multiethnic village during the Meeting of Traditional Cultures of Chapada dos Veadeiros in Goias July 23, 2011. The meeting is a celebration of Brazilian popular culture and the intersection between the various manifestations of traditional culture around the midwest and across the country. Picture taken July 23, 2011. REUTERS/Ueslei Marcelino (BRAZIL - Tags: SOCIETY FOOD)
A Kayapo Indian boy peels a banana in a multiethnic village during the Meeting of Traditional Cultures of Chapada dos Veadeiros in Goias July 23, 2011. The meeting is a celebration of Brazilian popular culture and the intersection between the various manifestations of traditional culture around the midwest and across the country. Picture taken July 23, 2011. REUTERS/Ueslei Marcelino (BRAZIL - Tags: SOCIETY FOOD) REUTERS

Deze jonge indiaan behoort tot de inheemse Kayapó-stam uit het Braziliaanse Amazonewoud. Hij werd gisteren gefotografeerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van traditionele culturen van Chapada dos Veadeiros, terwijl hij op een wat onhandige manier zijn banaan pelt.

Het evenement, dat ieder jaar in het noordoostelijke deel van Goiás plaatsvindt, is bedoeld om de tradities van de folkloristische indianenstammen in stand te houden. De etnische minderheden moeten zelfbewust zijn en laten zien wat hen van de anderen onderscheidt, is de achterliggende gedachte.

In heel Brazilië leven nog ongeveer 650.000 indianen, verdeeld over ruim tweehonderd volksstammen. De grootte van een stam kan variëren; de Kayapó-stam telt circa 2.500 leden.