6 redenen om uit te gaan

1 cabaret

Ali B geeft antwoord

Utrecht: Moreelsepark. Tijd: 20.00 & 21.30u. www.deparade.nl

Ali B wordt bijna dagelijks gebeld door de media of hij wil reageren op de actualiteit. Of het nou gaat om de PVV in Almere, dubbele nationaliteiten of de nieuwste tattoo van Yolanthe, Ali B moet overal een mening over hebben. Tot en met 31 juli speelt hij op de Parade in Utrecht de voorstelling ‘Ali B geeft antwoord’, waarin hij antwoord geeft op alle vragen die hem steeds weer worden gesteld, maar ook op de vragen die hij zichzelf stelt. Ook van 17 t/m 21 augustus op de Parade in Amsterdam.

2 expositie

Ni Houdoe

Eindhoven: Piet Hein Eek. T/m 27 augustus, ma-za 10.00-18.00u. www.pietheineek.nl

De Brabantse inbreng van de wereldtentoonstelling die in 2010 werd gehouden in Shanghai is deze zomer voor de nieuwsgierigen die niet naar China op en neer konden vliegen, nog een keer te zien in de tentoonstellingsruimte van Piet Hein Eek.

3 muziek

Woost

Utrecht: Moreelsepark. Tijd: 22.00u. www.deparade.nl

De rockband Woost bestaat uit Koen-Willem Toering, Gijs Coolen, Erik Harbers en Nicky Hustinx, die allemaal eerder al hun sporen verdiend hebben bij o.a. Coparck, Marike Jager en Roosbeef. Vanavond laat Woost op de Parade alvast een aantal songs horen van het nieuwe album waar de band momenteel aan werkt.

4 beeldhouwkunst

Den Haag onder de Hemel

Den Haag: Lange Voorhout. T/m 11 september. Toegang: gratis. www.denhaagonderdehemel.com

Omdat het in 2011 honderd jaar geleden is dat de eerste Chinezen naar Nederland kwamen is er op het Lange Voorhout een openluchttentoonstelling te bezichtigen met Chinese sculptuur sinds de jaren negentig. Er staan spectaculaire, grootformaat sculpturen, onder meer van Sui Jianguo (Dinosaur amidst the Wind), Yue Minjun (Flexible Latitude) en Cang Xin (Hitting Things Just with Qi). Ook de Kloosterkerk, Museum Beelden aan Zee en Pulchri Studio besteden aandacht aan de hedendaagse Chinese (beeldhouw)kunst.

5 filmzomer

The Movies Top 10

Amsterdam: The Movies. In juli, aug & sept. www.themovies.nl

De Amsterdamse bioscoop The Movies kiest de volgens haar beste 10 films van 2010, die in de Nederlandse filmtheaters en bioscopen uitgebracht zijn. De films, waaronder A Serious Man, Another Year en Inception, worden de komende weken vertoond onder de noemer ‘Filmzomer 2011’. Om 21.30 uur: de Argentijnse film El secreto de sus ojos (Juan José Campanella), de Oscarwinnaar voor beste buitenlandse film 2010.

6 clubavond

Vie Monday

Rotterdam: Club Vie. Tijd: 22.00-05.00u. Kaarten: op uitnodiging (geldig tot 0.00u), na 0.00u 15 euro. Kaarten aan de deur tussen 22.00 en 23.00u. www.clubvie.com

Club Vie begon ruim drie jaar geleden met de clubavond ‘Vie Monday’ om werkend horecapersoneel de gelegenheid te geven om op maandag zelf te gaan stappen. Inmiddels is Vie Monday zo populair dat er al lang niet meer alleen horecamensen op afkomen maar ook mensen uit de mode-industrie en andere ‘stappers’. Vanaf 19.00 uur kun je al terecht in het Vie Café voor een hapje eten.