Zeker 8 doden in Jemen na ‘aanslag Al-Qaeda’ op militairen

De onrust in Jemen neemt grotere proporties aan nu vanochtend een aanslag is gepleegd met een autobom in de havenstad Aden. Minstens acht militairen kwamen om bij de actie die wordt toegeschreven aan Al-Qaeda. Zeker vijftien raakten er gewond.

Niet de strijd tussen anti-regimestrijders en de regeringstroepen trok vanochtend de aandacht in Jemen. De onrust in het land, waar al maandenlang een roep is om het aftreden van president Ali Abdullah Saleh, kende een nieuw hoofdstuk met de aanslag bij de poort van een legerbasis.

Een colonne van voertuigen en troepen te wachten voor vertrek naar de provincie Abyan. Daar zouden ze aansluiten in de strijd tegen Al-Qaeda militanten. Persbureau AP meldt dat veiligheidsfunctionarissen de aanslag met autobom toeschrijven aan de terreurorganisatie die, tot vrees van de Verenigde Staten, flink rekruteert in Jemen. Eerder werden al zorgen uitgesproken over het profiteren door Al-Qaeda van de onrust in het Midden-Oosten en de Arabische wereld.

Het explosief zou middels een zogenoemde booby trap zijn afgegaan. Ooggetuigen melden tegenover Reuters dat ook een tank vlam zou hebben gevat.