NOS draait besluit terug: De Avondetappe ook in 2012, met Mart?

Het zou eigenlijk afgelopen zijn met het Tourgevoel van De Avondetappe. Na de uitzending van gisteren was het tabee met Mart Smeets op locatie tijdens La Grande Boucle. Maar er keken zoveel mensen, dat de NOS het programma ‘in koers’ houdt.

Mart Smeets kondigde het heuglijke nieuws voor de wielerliefhebber gisteravond zelf aan in wat eigenlijk de laatste uitzending had moeten zijn van de talkshow over het wel en wee rondom Tour de France. Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Studio Sport, licht de heroverwegingen toe:

“We wijken hiermee af van ons eerdere besluit, maar de makers hebben het programma tot zo’n succes gemaakt dat we vinden dat er in 2012 een vervolg moet komen. Deze beslissing is bovendien niet in de laatste plaats te danken aan de kijkers; er keken gemiddeld ruim een kwart meer mensen naar deze editie dan het jaar ervoor.”

Nooter zegt dat de “praktische bezwaren” er nog steeds zijn, maar dat het succes van dit jaar - gemiddeld 1,1 miljoen kijkers - maakt dat de NOS “toch nog eens heel goed gaat kijken naar oplossingen”.

“Hoe precies weten we nog niet. Wat we wel weten is dat Mart ook in 2012 een rol zal krijgen en misschien ook wel als presentator. Want mede daardoor is De Avondetappe nu juist een succes. Maar over al dit soort zaken moeten we het de komende tijd gaan hebben.” - Maarten Nooter, hoofdredacteur Studio Sport.

Smeets zou eigenlijk afzien van De Avondetappe omdat hij volgende zomer boegbeeld is van de avonduitzendingen rondom de Olympische Zomerspelen in Londen. Die beginnen vijf dagen na de Tour. De Spelen zouden Smeets’ laatste kunstje zijn, maar ook dat lijkt nu niet zo zeker meer. Dalida blijft nog even bij ons: Buenas Noches, Mi Amor.