Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Geopolitiek

Noorwegen rouwt

Noorwegen rouwt vandaag, zoals zij al twee dagen rouwt om de dodelijke slachtoffers van de twee aanslagen die vrijdag het land deden opschrikken. Een Noorse man bracht een explosief tot ontploffing in de hoofdstad Oslo en richtte een slachting aan op het eiland Utøya. Hierbij kwamen zeker 93 mensen om. Op het eiland wordt nog gezocht naar vermisten. Vandaag vonden er in Oslo, maar ook in de rest van Noorwegen, herdenkingen plaats.
Matt Dunham / AP
Emilio Morenatti / AP
Een Noorse vlag tussen de bloemen en kaarsen in Oslo.
Matt Dunham / AP
Kaarsen bij de kathedraal in Oslo.
Wolfgang Rattay / Reuters
Jongeren die de aanslag op Utøya overleefden.
Cathal McNaughton / Reuters
Eskil Pedersen, de leider van de jongerenafdeling van de Noorse Arbeiderspartij, rouwt om de doden bij de aanslagen van afgelopen vrijdag. Op het eiland Utøya kwamen zeker 86 deelnemers om die aan een jongerenkamp van de regeringspartij deelnamen.
Wolfgang Rattay / Reuters
Rozen in het meer bij het eiland Utøya waar zeker 86 mensen afgelopen vrijdag werden doodgeschoten.
Frank Augstein / AP
Een vrouw barst in Oslo in tranen uit voor de bloemenzee voor de slachtoffers van de aanslagen van afgelopen vrijdag.
Jan Johannessen / AFP
Mensen rouwen in de Noorse stad Norderhov.
Frank Augstein / AP
Een man bidt in Oslo bij de bloemen die bij de kathedraal zijn neergelegd.
Emilio Morenatti / AP