Luis Suárez wijst Uruguay de weg naar titel Copa America

Luis Suárez viert op zijn eigen wijze het scoren van de 1-0 in de finale van de Copa America. Foto AP / Roberto Candia

Uruguay is vanavond voor de vijftiende keer Zuid-Amerikaans kampioen geworden. In de finale van de Copa America werd Paraguay met 3-0 verslagen. Oud-speler van FC Groningen en Ajax Luis Suárez was zoals vaker tijdens het toernooi belangrijk voor zijn land door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.

Al na twaalf minuten scoorde de huidige aanvaller van Liverpool de 1-0. Met de hem kenmerkende kapbeweging zette hij de Paraguayaanse verdediging op het verkeerde been en schoot via de paal binnen. Het was Suárez’ vierde treffer van het toernooi.

De openingstreffer van Suárez:

Forlán beslist finale vroegtijdig

Nog voor de rust werd de finale al beslist. Opnieuw werd laconiek verdedigen afgestraft door La Celeste - de hemelsblauwen - nadat Diego Forlán de bal onberispelijk achter keeper Justo Villar trapte. In de laatste minuut tekende de spits van Atletico Madrid op aangeven van Suárez ook nog voor de 3-0.

Forlán schiet de 2-0 binnen:
http://youtu.be/-S4opqMPrVc

Uruguay beste op continent, Suárez beste van toernooi

Door de winst van Uruguay in het Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti in Buenos Aires is het binnen het continent de succesvolste ploeg van Zuid-Amerika. Tot vanavond had Uruguay samen met Argentinië even vaak het Zuid-Amerikaans kampioenschap gewonnen, namelijk veertien keer. Maar het gastland werd in de kwartfinale in een direct treffen met Uruguay uitgeschakeld.

Door zijn treffer vanavond is Luis Suárez tweede op de lijst met topscorers van de Copa America 2011. De eerste plaats is voor Paolo Guerrero die gisteren met Peru de troostfinale won van het verrassend acterende Venezuela. Suárez werd na afloop van de finale verkozen tot beste speler van het toernooi.

De derde van de avond, en tweede van Forlán: