Istanbul gaat zich kandidaat stellen voor Olympische Spelen 2020

Caption: Turkish President Abdullah Gul holds a meeting with US Secretary of State Hillary Clinton alongside the Bosphorus at the Presidential Residence in Istanbul on July 15, 2011. AFP PHOTO / POOL / Saul LOEB Het uitzicht op Istanbul vanaf het presidentiële paleis. Foto AFP / Saul Loeb

Istanbul gaat zich kandidaat stellen voor de Olympische Spelen van 2020.

Dat maakte de president van het Turks Olympisch Comité, Ugur Erdener, vandaag bekend. Hij liet weten dat er een “algemene overeenkomst” is voor het vijfde bod van Istanbul. Eerder mislukten Turkse pogingen om de Spelen van 2000, 2004, 2008 en 2012 binnen te halen.

De komende dagen volgt de officiële aankondiging voor de kandidaatstelling. Istanbul zou dan moeten concurreren met Rome, Madrid en Tokio voor de Spelen.

Ook Doha, Qatar, Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika overwegen zich kandidaat te stellen. Pas in 2013 kiest het Internationaal Olympisch Comité IOC de organiserende stad, meldt persbureau AP.

    • Hans Klis