‘Imperialistische kruisvaarder’ bombardeert opnieuw Tripoli

Rebellen laten zich fotograferen in Bir-Ayyad, nabij Zintan in het westelijk gebergte op 120 km ten zuidwesten van Tripoli. Ondanks aanhoudende gevechten en NAVO-aanvallen komen de opstandelingen al weken nauwelijks dichterbij de hoofdstad. Foto Reuters / Zoubeir Souissi

Het zuidoosten van Tripoli is kort na middernacht doelwit geweest van meerdere luchtaanvallen. Boven de Libische hoofdstad was volgens persbureau AP een enorme rookontwikkeling te zien. Niet ver van het compound van Moammar Gaddafi in Bab al-Azizayay waren explosies te horen.

De Libische staatstelevisie sprak van een “imperialistische kruisvaarder” die het district Ain Zara had gebombardeerd. Een oppositiegroepering zegt dat er minstens vier explosies te horen zijn geweest en speculeerde over doelwitten als het hoofdkwartier van veiligheidsdiensten en wapendepots.

De aanvallen volgden binnen een dag op zes eerdere explosies in Bab al-Aziziyah. De NAVO liet gisteren weten dat toen een militair commandocentrum werd geraakt.