Cavendish wint laatste etappe, Evans de Tour

Caption: Cadel Evans of Australia, wearing the overall leader's yellow jersey, left, races along the Champs Elysees during the 21st stage of the Tour de France cycling race over 95 kilometers (59 miles) starting in Creteil and finishing in Paris, France, Sunday July 24, 2011. (AP Photo/Laurent Rebours) Cadel Evans, in de gele trui, won vandaag de Tour de France. Foto AP / Laurent Rebours

Cadel Evans heeft de Tour de France gewonnen. Het is de eerste keer dat een Australiër deze wint.

Andy Schleck werd tweede en zijn broer Frank derde. Drievoudig winnaar Alberto Contador, die sinds 2007 onverslagen bleef, eindigde op de vijfde plek in het klassement.

De reactie van Evans op zijn tourzege:

De Britse Mark Cavendish kwam als eerste over de streep in Parijs. Hiermee veroverde hij voor het eerst de groene trui. Voor de man van het eiland Man was het al zijn twintigste etappezege in vijf Tours.

De route van de laatste etappe van de Tour de France in Parijs. Foto letour.frDe route van de laatste etappe van de Tour de France in Parijs. Foto letour.fr