Uitgelicht zaterdag

Film

Anchors Aweigh (George Sidney, 1945, VS). Smakelijke MGM-musical met Gene Kelly en Frank Sinatra als matrozen met verlof in Los Angeles. Sinatra zingt o.a. ‘I Fall In Love Too Easily’, ‘The Charm Of You’ en (met Gene Kelly) ‘We Hate To Leave’. En Kelly danst met de tekenfilmmuis Jerry (van ‘Tom en Jerry’). BBC 2, 13.40-15.55u.

Cars (John Lasseter, 2006, VS). Dat deze animatiefilm uit de stal van Pixar voor de verandering eens niet pocht met natuurgetrouw weergegeven vachten en veertjes is een verademing. In Cars is de hoofdrol voor Lightning McQueen, een jonge, arrogante racewagen die onderweg naar de Piston Cup in Californië strandt in het slaperige stadje Radiator Springs. Het vervolg draait sinds kort in de bioscoop. BBC 1, 18.10-20.00u.

Drag me to Hell (Sam Raimi, 2009, VS). De ambitieuze bankfunctionaris Christine (Alison Lohman) weigert de bejaarde mevrouw Ganush een lening. Er volgt een zigeunervloek: de kwelgeest Lamia sleurt haar naar de hel. Het plezier spat er af in deze pretentieloze horrorfilm. Met Alison Lohman, Lorna Raver, Justin Long. RTL 5, 22.05-00.10u.

The Insider (Michael Mann, 1999, VS). Verbeten paranoiathriller is gebaseerd op geruchtmakend artikel uit Vanity Fair uit 1966, waaruit bleek dat de tabaksindustrie welbewust verslavende stoffen aan sigaretten toevoegt. Russell Crowe speelt de eigenlijke hoofdpersoon: een zenuwachtige kroongetuige die alles te verliezen heeft. Maar alle aandacht wordt getrokken door Al Pacino, als permanent telefonerende onderzoeksjournalist. Ned. 3, 00.10-02.45u.

Dear Frankie (Shona Auerbach, 2004, GB). Bedachtzaam melodrama. Frankie, zijn moeder en zijn oma leiden een droevig maar eerlijk leven. Hij is doof, zij zijn arm, maar ze zorgen goed voor elkaar. Alleen dat eerlijke leven is niet wat het lijkt. Frankies moeder schrijft hem brieven die zogenaamd van zijn vader komen. BBC 2, 00.55-02.35u.

Informatief

De hofleveranciers. Programma over mensen en bedrijven die hun diensten hebben verleend aan paleis Soestdijk, waar koningin, later prinses, Juliana en prins Bernhard woonden. Allard Stapel ging als medewerker van het Wereldnatuurfonds vaak met Bernhard op reis. Wim Velthuizen vertelt hoe hij als parachutist vaak in de tuin is geland. Ned. 2, 19.30-20.10u.

360 – Geo Reportage. Vrouwenworstelen is in Mexico enorm populair. De Mexicaanse vorm van het vrij worstelen, de Lucha libre is eerder variététheater te noemen dan sport. De vrouwen dragen maskers, in een denkbeeldige strijd tussen goed en kwaad. Enedina Molina is moeder van twee dochters en werkt overdag als fruitschilster. ’s Avonds is zij echter Lady Warrior. Ze wordt gevolgd bij haar poging om tot de eredivisie van Lucha libre door te dringen. Arte, 19.30-20.15u.

Amusement

A touch of Frost. Nieuwe aflevering van Britse misdaadserie naar de romans van R.D. Wingfield. Frost en zijn collega’s proberen een bende op te rollen die illegale hondengevechten organiseert. Afl. If dogs run free (1). Canvas, 22.10-23.40u.

3 on stage: Extrema Outdoor. Verslag van het het dancefestival Extrema Outdoor dat op 16 juli plaatsvond bij Eindhoven. Dit jaar stonden er meer dan 100 dj’s, verspreid over 10 podia. Onder meer optredens van Gui Borrato, Gregor Salto, Armand van Helden en Steve Aoki. Ned.3, 23.15-00.10u.