Hij: Dit werk voelt als vakantie

Bastiaan Vervoort (32), eigenaar van de mobiele cocktailbar Bombascha en ’s winters meubelmaker en freelance industrieel ontwerper:

„Altijd als we met al het spul wegrijden, voelt het alsof we op vakantie gaan. Ik houd van circus, van het rondtrekken, inpakken en uitpakken. En van mensen iets goeds geven voor een leuke prijs. Ik sta met mijn oren te klapperen als ik hoor dat je op een festival 18 euro betaalt voor droge krieltjes en een stukje kip. Of neem zo’n wagen met broodjes beenham: je krijgt een onaantrekkelijk geserveerd kadetje met een plak ham van 6,60 euro, opgeschept door een ongeïnspireerde uitzendkracht. Er zijn weinig echt leuke mobiele horecaondernemers die een goed product leveren voor een goede prijs. Dat komt omdat het eigenlijk niet kan. Ik kan dit alleen doen omdat ik alles zelf kan maken en omdat ik mijn eigen tijd niet reken. Er zit financieel potentieel in Bombascha. Vermoedelijk houd ik dit jaar voor het eerst iets over. Al maakt het me niets uit als dat niet zo is. Ik ben nu bezig met uitbouwen: ik heb er net een nieuwe brandweerauto bij gekocht waar ik een houtoven voor pizza’s in ga bouwen.

„Ik betaal de freelance medewerkers 100 euro per dag. Mijn zus ook. Ik vind het super om met haar samen te werken. Ze doet alles met heel veel enthousiasme en wordt bovendien steeds handiger. Ik ben af en toe een lomperik, maar omdat we het echt voor de lol doen, is er nooit wrijving. Enige minpunt is dat we heel veel moeten rijden en dat ze dat niet goed kan. Ze is te onzeker. Ik kan haar nooit vragen of ze even ergens heen wil rijden met de bus.”