Duitse NBA-sterren naar EK basketbal

Dirk Nowitzki speelt mee met Duitsland op het Europees kampioenschap basketbal dat vanaf 31 augustus in de Baltische staat Litouwen wordt gehouden. De Duitse megaster werd vorige maand met de Dallas Mavericks kampioen van de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA. Hij werd gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de finalereeks.

Naast de MVP van de NBA-finale van 2011 is Chris Kaman van de partij op het EK. Hij speelt in clubverband voor de Los Angeles Clippers. Dat meldde de Duitse basketbalbond DBB gisteren op zijn website.

„Ik heb weliswaar maar even rust gehad, maar ik wil de jonge Duitse ploeg graag helpen succes te behalen op het EK”, liet de 33-jarige Nowitzki weten. Hij sluit zich met Kaman op 19 augustus tijdens een voorbereidend toernooi aan bij de nationale ploeg van Duitsland. „Ik ga er nu alles aan doen om topfit te worden en heb zin in de tijd met de jongens”, laat de Duitser optekenen.

Ook de in de Verenigde Staten geboren en opgegroeide Kaman heeft veel zin in de duels met de Duitse nationale ploeg. „Ik heb in 2008 al veel plezier gehad in het spelen voor Duitsland. Ik denk dat ik de ploeg kan helpen en dat we iets neer kunnen zetten”, aldus Kaman die zijn interlanddebuut maakte op de Spelen van Peking 2008. (AP)