De foto die de krant niet haalde

Pupils of Lolkuta north primary school wait in the classroom for food distribution on July 21, 2011 in Wajir west. Relief groups appeal for more funds to assist 12 million people facing starvation in the Horn of Africa after the United Nations declared famine in two southern Somalia regions. AFP PHOTO / SIMON MAINA AFP

R EDACTI ESTEM M EN - O nee, niet weer een foto van hongerige kinderen. - Waarom brengen we niet meer foto’s van de honger? Een hele krant vol. - Honger in Afrika? Er is daar toch altijd honger? - Och, kijk eens hoe erg. - Weet jij wel hoe groot dit is, dit is erger dan Live Aid. - Wij zijn weken te laat met deze foto’s. - Mooie kleuren. - Vind jij de Vierdaagse van Nijmegen dan wel nieuws? - Denk je dat hij het overleeft? - Toch niet zo van die uitpuilende kinderoogjes hè? Of van die opengesperde mondjes. - Wat een clichébeeld van Afrika. - Omdat er nu plots een fotograaf rondloopt, hoeven wij toch nog geen foto’s te plaatsen. - Wij hebben deze week al zoveel aan Afrika gedaan. - Gaan de ngo’s voortaan bepalen wat er in onze krant komt? - Is hij dood? O God nee, verschrikkelijk! Afrika zorgt voor verdeeldheid op de redactievloer. Er zijn meer meningen dan redacteuren. O God, laat die honger alsjeblieft stoppen. Onmiddellijk en voor altijd.

    • Evert Hermans