De foto die de krant niet haalde

R EDACTI ESTEM M EN - O nee, niet weer een foto van hongerige kinderen. - Waarom brengen we niet meer foto’s van de honger? Een hele krant vol. - Honger in Afrika? Er is daar toch altijd honger? - Och, kijk eens hoe erg. - Weet jij wel hoe groot dit is, dit is erger dan Live Aid. - Wij zijn weken te laat met deze foto’s. - Mooie kleuren. - Vind jij de Vierdaagse van Nijmegen dan wel nieuws? - Denk je dat hij het overleeft? - Toch niet zo van die uitpuilende kinderoogjes hè? Of van die opengesperde mondjes. - Wat een clichébeeld van Afrika. - Omdat er nu plots een fotograaf rondloopt, hoeven wij toch nog geen foto’s te plaatsen. - Wij hebben deze week al zoveel aan Afrika gedaan. - Gaan de ngo’s voortaan bepalen wat er in onze krant komt? - Is hij dood? O God nee, verschrikkelijk! Afrika zorgt voor verdeeldheid op de redactievloer. Er zijn meer meningen dan redacteuren. O God, laat die honger alsjeblieft stoppen. Onmiddellijk en voor altijd.