Botsing tussen twee HSL-treinen in China: ten minste 35 doden

RETRANSMISSION FOR ALTERNATIVE CROP - Emergency workers and people work to help passengers from the wreckage of train after two carriages from a high-speed train derailed and fell off a bridge in Wenzhou in east China's Zhejiang province Saturday July 23, 2011. A Chinese news agency says there is no immediate word on casualties.(AP Photo) CHINA OUT
RETRANSMISSION FOR ALTERNATIVE CROP - Emergency workers and people work to help passengers from the wreckage of train after two carriages from a high-speed train derailed and fell off a bridge in Wenzhou in east China's Zhejiang province Saturday July 23, 2011. A Chinese news agency says there is no immediate word on casualties.(AP Photo) CHINA OUT Reddingswerkers helpen de reizigers uit de wrakstukken van de ontspoorde trein. Foto AP

Ten minste 35 mensen zijn om het leven gekomen nadat twee hogesnelheidstreinen in het oosten van China op elkaar zijn gebotst. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Zeker 191 gewonden zijn overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

De trein werd getroffen door de bliksem en botste hierdoor op een andere trein, waarna twee rijtuigen ontspoorden en zo’n twintig tot dertig meter van een brug vielen.

De eerste trein reed van de provinciale hoofdstad Hangzhou naar de stad Wenzhou en ontspoorde bij Shuangyu Town in Wenzhou rond 20:34 uur, zo zei de brandweer uit Wenzhou.

Reddingsteams zijn ter plaatse om de reizigers uit de wrakstukken van de trein te halen.

Foto AFPFoto AFP

Foto Reuters / China DailyFoto Reuters / China Daily


Grotere kaart weergeven