Weer

Herfstweer is het dit weekend met wind, regen en lage temperaturen. Pas na het weekend lijkt het zich weer zich langzaam te herstellen en komt de 20 graden weer in zicht.

Opnieuw krijgen we te maken met een lagedrukgebied, dat met zijn kern over het land gaat draaien. Aan de andere kant bouwt hoge druk zich op, ten westen en noorden van de Britse eilanden. In de loop van volgende week profiteren we hier enigszins van, maar allereerst zorgt dit grote drukverschil voor veel wind boven ons land. Daarbij dringt met een noordelijke stroming nog koudere lucht ons land binnen.

Vanavond en vannacht is het in een groot deel van het land nog droog, maar de bewolking neemt vanuit het noorden toe. In het noorden valt ook de eerste regen. Het koelt af naar 10 tot 14 graden.

Morgen trekt de westenwind verder aan tot windkracht 6 tot 8 aan zee, landinwaarts kracht 4 tot 5. Verder breidt het regengebied zich gestaag uit, om ’s avonds in het zuiden uit te komen. Het wordt rond de 15 graden. In het noorden valt zo’n 30 mm regen, terwijl er in het zuiden ’s ochtends nog ruimte voor de zon is. Zondag valt vooral in het zuiden veel regen. Vanaf maandag is het droger en warmer.