Video: productievideo The Hobbit geeft tipje van de sluier

We moeten nog tot december 2012 wachten tot het eerste deel daadwerkelijk in de bioscoop komt, dus tot die tijd doen we het met ‘production videos’ van The Hobbit die een tipje van de sluier geven van hoe de films eruit komen te zien.

In deze video over de verfilming van J.R.R. Tolkien’s boek, onlangs vrijgegeven via Facebook, zien we Andy Serkis terugkomen in z’n rol van Gollum. Andere oude bekenden uit de Lord of the Rings trilogie zijn Ian McKellen als Gandalf en de elfenkoninging Galadriel, gespeeld door Cate Blanchett. Bij de opnames van een dwergendiner komt John Rhys-Davies op bezoek, die in de eerste trilogie dwerg Gimli speelde.

Het eerste deel van The Hobbit van regisseur Peter Jackson komt eind volgend jaar in de bioscoop, maar de beelden in onderstaande video is het eerste dat in de buurt komt van daadwerkelijke scenes uit de film.

    • Peter van der Ploeg